המכרז להקמת הקאנטרי הקלאב העירוני בחריש, שפורסם מחדש בחודש אוקטובר 2024 לאחר כישלון המכרז הראשון, ממשיך למשוך תשומת לב מצד יזמים וחברות שבודקים את האפשרות לקחת חלק בפרויקט. לאחר שבסבב הראשון הוגשו 335 שאלות הבהרה, כעת פורסם סבב שני עם 13 שאלות נוספות, ששיקפו את ההתלבטויות הנותרות של המציעים.
הקאנטרי המתוכנן צפוי לכלול ארבע בריכות שחייה, ג'קוזי, חדר כושר, מגרשי ספורט, מדשאות רחבות ומתקנים נוספים לשימוש הציבור. זהו אחד הפרויקטים המרכזיים בתחום הפנאי בעיר, והמתחם עתיד לקום במודל של DBOT – תכנון, הקמה, תפעול והעברה. המשמעות היא כי היזם הזוכה יפעיל את הקאנטרי למשך 25 שנים ולאחר מכן יעביר אותו לבעלות העירייה. המכרז מזמין יזמים להגיש הצעות להקמת הקאנטרי במגרש 801, סמוך לפארק נוף הגיא, בצומת הרחובות סביון וסחלב שבשכונת הפרחים. למכרז המקורי להקמת הקאנטרי בשכונת בצוותא לא הוגשו הצעות.
בעוד העירייה מקווה כי הפעם יזמים יגישו הצעות, מהשאלות שהופנו אליה ניתן ללמוד על סוגיות שהמשתתפים במכרז עדיין מבקשים להבהיר.
אחת השאלות המרכזיות עסקה בדרישה להפקדת ערבות בנקאית לצורך קבלת היתר בנייה. חלק מהיזמים ביקשו לוודא כי לא יהיה צורך להפקיד את הערבות לפני קבלת ההיתר. העירייה הבהירה כי הדרישה להפקדת הערבות נותרת בתוקף, אך ניתן לבצע זאת תוך 30 יום ממועד ההודעה על הזכייה.
שאלה נוספת התייחסה לאפשרות של ביטול או דחיית המכרז מצד העירייה. המציעים רצו להבין האם במקרה כזה יזכו לפיצוי כלשהו בגין ההשקעה בתכנון והכנות מוקדמות. בתשובתה ציינה העירייה כי לא ישולם פיצוי על הוצאות כלליות, אך אם היזם ביצע עבודות בפועל, הוא יקבל החזר על ההשקעה שבוצעה.
שאלות רבות נוספות עסקו במערכת היחסים בין היזם לעירייה. אחת מהן נגעה לסמכויות מנהל הפרויקט מטעם העירייה, כאשר יזמים ביקשו להבהיר האם תהיה לו יכולת להכתיב שינויים במהלך הביצוע. העירייה ציינה כי למנהל הפרויקט אכן יוקנו סמכויות רחבות, הכוללות פיקוח על טיב העבודות, אישור חומרים, מתן הנחיות בשטח ודרישת החלפת נותני שירותים במקרים מסוימים.
נושא נוסף שהעלה שאלות היה האפשרות שהעירייה תפסיק את העבודות לאחר שהיזם כבר התחיל בהן. היזמים ביקשו לדעת האם במקרה כזה העירייה תהיה מחויבת לפצותם. בתשובתה קבעה העירייה כי ככל שהפסקת העבודות נובעת מהחלטה שלא קשורה ברשות המקומית, למשל פסיקה משפטית, העירייה לא תשלם כל פיצוי.
גם סוגיית המנויים עלתה שוב לדיון. העירייה דרשה תחילה כי לפחות 85% מהמנויים יהיו תושבי חריש, אך המציעים ביקשו להבהיר מה יקרה אם לא יימצא ביקוש מספיק בעיר. על כך השיבה העירייה כי היא מוכנה להוריד את הרף ל-70%, ונוסף לכך במקרה כזה ניתן יהיה לאשר מכירת מינויים לתושבי חוץ, כפוף לאישור העירייה ובמידת הצורך, באופן זמני בלבד.
סוגיות משפטיות תפסו גם הן מקום מרכזי ברשימת השאלות החדשות. חלק מהיזמים ביקשו הבהרות בנוגע לשיפוי ואחריות במקרה של נזקים, במיוחד במקרים שבהם העירייה עצמה הורתה על ביצוע פעולות. העירייה השיבה כי האחריות תחול במלואה על הקבלן, אך אם הוא פעל בהתאם להוראותיה, היא תישא באחריות כלפי תביעות שיוגשו בנושא.
שאלה נוספת שהעלו היזמים נגעה לאפשרות של תביעה מצד הקבלן במקרה שהעירייה מפרה את החוזה. העירייה הבהירה כי הקבלן יהיה רשאי להגיש תביעות לאכיפת החוזה ולא רק לתבוע פיצויים.
לצד זאת, העירייה הבהירה כי סטנדרט השירותים שיינתן בקאנטרי ייבחן בהשוואה למרכזים דומים, בהם "הולמס פלייס פמלי חדרה", שהוא הקאנטרי הקרוב ביותר המציע שירותים דומים לקאנטרי מושא המכרז.
ממתינים להגשת ההצעות
העירייה הודיעה כי בשל המשך ההתעניינות והבהרות שהתקבלו, המועד האחרון להגשת הצעות במכרז נדחה ל-20 במרץ 2025, עד השעה 13:00.
פרסום סבב השאלות השני משקף את המשך ההתעניינות של היזמים בפרויקט ואת הנושאים שהם עדיין מבקשים להבהיר. לאחר הבהרות נוספות מצד העירייה ועם הארכת המועד להגשת ההצעות, כעת נותר להמתין ולראות אם הפעם יוגשו הצעות שיאפשרו את קידום הקאנטרי – או שמא יידרש סבב נוסף של התאמות במכרז.
רוצים להתעדכן בזמן אמת?
הצטרפו עכשיו לקבוצת העדכונים של חריש היום!
https://chat.whatsapp.com/DPQVOnMSgpVG4A4cSOEUKB