ביום ראשון (2 במרץ 2025) עלתה בחריש ההצגה "בחצר המלך", קומדיה מוזיקלית שמעניקה פרשנות עכשווית למגילת אסתר. ההצגה, המיועדת לנשים בלבד, משכה קהל רב, והאולם היה מלא עד אפס מקום. בעקבות הביקוש הרב, נוסף מופע מוקדם יותר לנערות, שהתקיים בשעה 17:00 ורשם אף הוא נוכחות מרשימה.
קשר מקומי – יוצרת ושחקניות מחריש
מעבר להיותה מופע מצליח, ההצגה התחברה גם לקהילה המקומית, כאשר בין השחקניות והרקדניות על הבמה הופיעה נופר מרגליות, יוצרת חרישאית, זמרת ושחקנית, שהפכה לחלק מהפקה ארצית בולטת. מרגליות, תושבת חריש ובוגרת בית הספר רימון, בעלת תואר בפסיכולוגיה וחינוך מיוחד, עוסקת שנים רבות בהוראת פיתוח קול ומשלבת בין קול, מוזיקה ורגש.
בהצגה "בחצר המלך", מגלמת מרגליות שתי דמויות מנוגדות לחלוטין: זרש, אשתו של המן הרשע, ודמות קומית נוספת – בגתן, המשרת המשעשע בעל השפם הטורקי, שמביא רגעי צחוק רבים לקהל.
"זו הייתה חוויה מדהימה להופיע מול קהל נשי בחריש. האנרגיות היו מטורפות והתגובות היו חמות ומחזקות. מרגש במיוחד להופיע בעיר שלי ולראות את התמיכה של הקהילה המקומית. אני מקווה שהחוויה הזו תוביל לפרויקטים נוספים בעיר ובכלל," סיפרה מרגליות.
מרגליות, בעלת ניסיון מוזיקלי עשיר, שילבה בהצגה את יכולותיה הווקאליות המרשימות לצד משחק קומי מבריק, מה שהפך את הדמויות שגילמה לאהובות במיוחד בקרב הקהל. כחלק מפעילותה הענפה, היא חברה בעמותת "אומני חריש", הפועלת לקידום אומנים בעיר ומחזקת את הסצנה התרבותית המקומית. בעקבות הצלחתה בהצגה, מרגליות כבר עובדת על פרויקטים חדשים, ובהם מופעים נוספים ויצירה מוזיקלית מקורית.
הצגה שנולדה בחריש
"בחצר המלך" היא יצירה ייחודית שנולדה בעיר חריש, קומדיה מוזיקלית אקטואלית ומרגשת המיועדת לנשים בלבד ומביאה את סיפור המגילה מזווית חדשה ומרתקת. ההצגה נכתבה על ידי תושבת חריש, רונית מנשה, לצד הבמאית והכותבת נורית קראוזה. מלכת אסתר מגולמת על ידי היוצרת רונית מנשה בעצמה, ולצידה משחקות שחקניות נוספות מחריש – דיקלה גבל ואמה ביטן. נוסף לכך, הרקדניות שירי צוריאל ושמרית ניסן, גם הן תושבות חריש, לקחו חלק במופע והוסיפו לו נופך אומנותי ומרשים.
אסתר המלכה, כפי שהיא מוצגת בהצגה, היא אישה בעלת תושייה ומלאת חיות, והדמות שלה קיבלה השראה מתפארת לפידות ז"ל, תושבת חריש שנרצחה במסיבת נובה ב-7 באוקטובר והיא בת 23 בלבד. בשל הצלחת ההצגה והביקוש הרב, עיריית חריש הזמינה הצגה נוספת, שהתקיימה באותו יום וזכתה אף היא להצלחה רבה עם אולם מלא. רונית מנשה יצרה בעבר גם את ההצגה "רחוב דרך ארץ 32", קומדיה על יחסי שכנות בין דתיים וחילונים בעיר המתהווה, וגם דרכה ניתן לראות את הביקוש הגובר לתרבות איכותית בעיר
חריש כבית ליוצרים
השתתפותן של שחקניות מחריש בהפקה מצטרפת לשורת יוזמות תרבותיות בעיר במסגרת עמותת "אומני חריש" – קהילה ההולכת ומתבססת כבית לאומנים ויוצרים מקומיים. היוזמות התרבותיות בעיר, דוגמת שיתוף הפעולה עם חנות "סיפור חוזר" והפקות כמו "הכבש ה-16", מעידות על ביקוש גובר לתרבות מקומית איכותית ועל התפתחותה של סצנה אומנותית בחריש.
בדרך לפריחה אומנותית?
הצלחת ההצגה "בחצר המלך" והביקוש לתרבות נשית בעיר מעלים את השאלה – האם חריש עומדת בפני פריחה אומנותית? עם אולמות מלאים ויוצרות מקומיות שמשתלבות בהפקות גדולות, ייתכן שהעיר מתחילה לפתח זהות תרבותית חדשה. מה שבטוח, הקהל החרישאי כבר הוכיח שהוא כאן בשביל זה.
הקשר בין ההצגה לבין יום האישה שיצוין במוצאי שבת אינו מקרי. הערב, באירוע העירוני הרשמי לציון יום האישה, תושבות העיר ימשיכו לחגוג יצירה נשית, תרבות ותוכן בעל משמעות לקהל המקומי.