המועצה הארצית לתכנון ולבנייה המליצה היום (שלישי) פה אחד להעביר לאישור הממשלה את תוכנית המתאר הארצית למוסדות הבריאות (תמ"א 20/1), הכוללת הקמת בית חולים בעיר חריש.
התוכנית, שפותחה על ידי מנהל התכנון ומשרד הבריאות, מתווה את מערך הפריסה של מוסדות הבריאות בישראל לשנת היעד 2050. במסגרת התוכנית מתוכננים 8 בתי חולים חדשים, כולל בחריש, במטרה לענות על צורכי אוכלוסיית ישראל שצפויה להגיע ל-15 מיליון איש בשנת היעד. נוסף לכך, תשומת לב מיוחדת ניתנה לשירותי האשפוז הגריאטריים, לאור הגידול המשמעותי הצפוי באוכלוסיית הגיל השלישי והרביעי.
תוכנית ארצית בשילוב חזון מקומי
בשנת 2017 החל מנהל התכנון לעבוד על תוכנית המתאר הארצית למוסדות בריאות, אך חריש לא נכללה בה מלכתחילה. עם זאת, בזכות מאמצים משמעותיים של עיריית חריש בשיתוף משרד הבינוי והשיכון, הצליחה העיר להיכנס לתוכנית.
השטח שהוקצה להקמת בית החולים בחריש משתרע על פני 90 דונם בצפון שכונת מעו"ף, והוא כבר נכלל בתוכנית המתאר החדשה של העיר שהופקדה בוועדה המחוזית. תוכנית זו מציבה את חריש בעמדה אסטרטגית לעתיד, על אף שמדובר בפרויקט שתוכנן לטווח הארוך, הצפוי לצאת לפועל רק בעוד מספר שנים.
“בית חולים – עוגן כלכלי לעיר”
ראש עיריית חריש, יצחק קשת, השתתף בדיוני המועצה הארצית והדגיש את החשיבות העצומה של בית החולים לעיר: "קשה להפריז בערכו של בית חולים בשטחה של עיר. מעבר לשירות הרפואי הזמין והקרוב, בית חולים הוא עוגן כלכלי עירוני אדיר שיבסס את היותה של חריש עיר מרכזית במרחב", אמר קשת לאחר הדיון.
חזון לעתיד בריא
במסגרת התוכנית, יוקמו 8 בתי חולים חדשים ברחבי הארץ, כולל בחריש, במטרה להתמודד עם גידול האוכלוסייה הצפוי לשנת 2050. תוכנית זו גם כוללת הקמת בתי חולים גריאטריים ושיקומיים, לצד מוקדי חירום רפואיים במקומות מנותקי מענה. כך למשל, ייבנו 20 בתי חולים גריאטריים, כולל בכפר קרע, ודגש מיוחד יינתן גם להקמת מוקדי חירום רפואיים באזורי פריפריה כמו קצרין וקריית שמונה.
עם מימוש הפרויקט, צפויה חריש להפוך למרכז בריאותי וכלכלי אזורי שיספק שירותים רפואיים חיוניים לתושביה וליישובים הסמוכים.