קצביית "הקצבים" בחריש, שנפתחה רק לפני כחודשיים במרכז עמית, הפכה לתופעת רשת של ממש: סרטוני טיקטוק של מוצרי בשר, מחירים מפתיעים ונוכחות כריזמטית הפכו אותה לאחת מנקודות המשיכה המפתיעות והמדוברות ביותר בעיר – ומעבר לה. סרטוני טיקטוק פשוטים, ישירים ובלי פילטרים כבשו את הרשת, ומאחוריהם עומד איש אחד: משה כהן, או כפי שהוא מוכר לתושבים – מיקו.
מיקו, תושב חריש בן 32, בכלל לא תכנן לפתוח את החנות בחריש. "ראיתי את המחירים בכל אזור השרון, חדרה, המרכז… בכלל לא חשבתי על חריש. אבל משהו בעיר הזאת דיבר אליי. אנחנו אוהבים את המקום הזה ורוצים שהוא יתפתח", הוא אומר. "אנשים מכל הארץ שואלים אותי איפה זה חריש – מדימונה, מרמת הגולן… ואני מסביר להם – מחלף עירון, בין פרדס חנה. יש עיר שקוראים לה חריש".
בלי מגע יד אדם
הקונספט של הקצבייה שונה: אין קצבים שחותכים מול הלקוח, אין עמידה בתור עם טופס. הכול ארוז מראש, במשקל נקי, עם כשרות מהודרת. "אין פה מגע של יד אדם", מסביר מיקו. "כל מוצר מגיע חתוך, ארוז, עם הכשרויות הכי מחמירות – מכשר, חלק, מחפוד, ביסטריצקי, חב"ד. הלקוח רואה בדיוק מה הוא קונה, בלי הפתעות, בלי בלאי".
גם הבשר לא מתמקד במקור ייבוא אחד. "אנחנו מביאים בשר מארגנטינה, ברזיל, אורוגוואי, פולין, וגם משחיטות בארץ. יש הכול מהכול – והכול בכשרות".
אבל מה שבאמת הפך את הקצבייה לתופעה זה הסרטונים. "אין לי מושג בטיקטוק", מודה מיקו. "יש לי עובד בשם נהוראי כהן שאמר לי – בוא נעלה סרטון. העלינו משהו, וזה פשוט תפס. לא שילמנו על פרסום, לא עשינו ממומן – הכול אורגני."
אתה הפרזנטור הראשי, איך אתה מרגיש מול המצלמה ואיך אתה מסביר את העובדה שהסרטונים מגיעים לעשרות אלפי צפיות?
"ספונטני לחלוטין, זה בא לי בטבעיות. מה שיוצא לי מהפה – יוצא, וזהו. אני לא עושה טייק שני. אני לא מתכנן כלום מראש. לפעמים אני בכלל באמצע העבודה, פתאום עולה לי רעיון, אני מדליק את המצלמה ומתחיל לדבר. בלי טייק שני, בלי להתלבט. אנשים אוהבים את זה כי זה אמיתי".
האם היה סרטון מסוים שהפך לנקודת מפנה בפרסום של הקצבייה?
מיקו משתף בסיפור אישי לא צפוי: רגע לפני פתיחת החנות, הוא עבר התקף לב. "בחור צעיר בן 32, פתאום התקף לב. כשהתאוששתי, עשיתי מסיבת הודיה עם סטייקים, והעליתי סרטון. הוא פשוט התפוצץ ברשת! גם המחירים שהצגנו שם נשארו. אני לא מעלה מחירים בשביל החגים – להפך. אני מאמין שדווקא בתקופות קשות, כשלאנשים קשה בכיס, צריך לבוא לקראת הציבור. זה חלק מהשליחות שלי בקצבייה".
כיום מגיעים לקוחות מכל הארץ. "מדימונה, באר שבע, עוטף עזה, ראשון לציון, בני ברק, רמת הגולן, כולל דרוזים… אנשים נכנסים אחרי יום עבודה, קופצים לחריש, אוספים ויוצאים".
לדבריו, ההצלחה לא נובעת רק מהטיקטוק. "אני מאמין שזו יד אלוקים. מישהו עקץ אותי לפני הפתיחה – וויתרתי לו על מאה אלף שקל. אמרתי: אם מגיע לי, זה יחזור. ואלוקים שלח את זה – ככה".
המחירים שלכם נראים לפעמים חריגים. מה היה המבצע הכי מטורף שעשיתם עד היום?
"קשה לבחור. הכול מטורף. מכרנו סטייק אנגוס ב-54.90 ש"ח – היום זה 59.90 כי עלה המס על הייבוא. זהו, לא נגענו מעבר. גם מחיר הכרעיים – הכשרות הכי גבוהה, חתם סופר, אחרי ניקיון. במקומות אחרים שוקלים ואז מנקים, ואז מורידים לך את הפסולת לפח. אצלנו כבר אחרי הכול – אתה משלם רק על מה שאתה אוכל. אנחנו מוכרים נטו עוף – לא פסולת. אצלנו זה נטו איכות, בלי הפתעות ובלי פחת מיותר".
האישיות שמאחורי הבשר
רחלי יפרח, תושבת חריש, מספרת: "את מיקו אנחנו מכירים מעל עשור. תמיד הייתה לו אהבה לשני דברים – לאנשים ולבשר. הוא הכי אותנטי, בלי פילטרים. מתנדב מד"א שיכול באמצע היום לרוץ עם האמבולנס ובלילה לייעץ לך איזה נתח לקנות. הוא משוגע בקטע טוב, ולא נח לרגע. מגיע לו להצליח".
מיקו מסכם בפשטות: "אנחנו נמשיך לתת את המחירים הכי טובים בארץ – בעזרת השם". מבחינתו, זו רק ההתחלה: "אני לא יודע לאן זה יתגלגל, אבל אם זה תלוי בי – נמשיך לחדש, להפתיע, ולעשות שמח לאנשים. גם ברשת וגם על הגריל".
רוצים להתעדכן על המבצעים החמים בחריש?
הצטרפו לקבוצת העדכונים של חריש היום:
https://chat.whatsapp.com/C7P0KwwjLwzF3oftMMXttR