יותר משלושה חודשים לאחר פרסום המכרז המחודש להקמת הקאנטרי קלאב העירוני בשכונת הפרחים, התקבלו 335 שאלות הבהרה מצד יזמים ומתעניינים. ביום ראשון, 12 בינואר, פרסמה העירייה את מסמך השאלות ואת המענה עליהן. אז מה היזמים רצו לדעת? הנה כמה מהנושאים המרכזיים שעלו מתוך השאלות ותשובות העירייה:
מיקום ותשתיות:
שאלות רבות עסקו בתשתיות המגרש ובנגישותו. העירייה הבהירה כי המגרש מותאם לצורכי הקאנטרי, כולל דרכי גישה מסודרות ואפשרות לחיבור לתשתיות קיימות.
תנאים כלכליים:
יזמים ביקשו הבהרות לגבי רשת הביטחון הכלכלית שהובטחה. העירייה הדגישה כי במקרה של כשל במכירת מינויים, היא תספק הבטחת הכנסה על פי התנאים שפורטו במכרז.
לוחות זמנים:
הובהר כי לוחות הזמנים גמישים יותר הפעם. העירייה התחייבה לשקול הארכות בעת הצורך, במיוחד בשלבים של אישורי תכנון וקבלת היתרים.
שיטת ההפעלה:
היזמים העלו שאלות בנוגע לפיקוח על הפרויקט. העירייה ציינה כי ניהול הפרויקט ייעשה בשיתוף פעולה עם מנהל מטעם העירייה, אך נשמרת גמישות בניהול צוותי המשנה.
מתקנים ושירותים:
הועלו בקשות לפרטים נוספים על המתקנים המתוכננים. העירייה הבהירה כי הקאנטרי יכלול 4 בריכות שחייה, ג’קוזי, חדר כושר, מגרשי ספורט, מדשאות רחבות ועוד מתקני נופש.
משנה מקום, משנה מזל?
המכרז המחודש פורסם ב-6 באקטובר בעקבות כישלון המכרז הראשון שהציע את שכונת בצוותא כמיקום להקמת הקאנטרי. הפעם, העירייה שינתה את מיקום הפרויקט לשכונת הפרחים, המציעה שטח גדול יותר וקרבה לפארק נוף הגיא. כמו כן, בוצעו שינויים בתנאים הכלכליים, כולל הוספת רשת ביטחון כלכלית ליזמים ושימוש בשיטת DBOT (Design, Build, Operate, Transfer).
מה מייחד את המכרז המחודש?
לטענת העירייה, המכרז הנוכחי כולל שיפורים משמעותיים שהופכים אותו לאטרקטיבי יותר ליזמים:
- מיקום אסטרטגי: הקרבה לפארק נוף הגיא הופכת את המיקום לאטרקטיבי במיוחד.
- גמישות כלכלית: רשת הביטחון הכלכלית מספקת ודאות ליזמים.
- שיטת ההקמה החדשנית: שיטת DBOT מאפשרת ליזם לתכנן, להקים, להפעיל ולנהל את הקאנטרי במשך 25 שנה, ולאחר מכן להעביר את הבעלות לעירייה.
עדכון 30.1.25
בעקבות שאלות הבהרה נוספות שעלו מצד יזמים, בנוגע למכרז הקאנטרי, העירייה האריכה את המועד להגשת שאלות הבהרה נוספות עד להיום (30.1.25) בשעה 14:00. כעת על העירייה לפרסם מענה לשאלות ההבהרה הנוספות שהתקבלו.